Pe prima pagină a GSP de astăzi am citit înlemnit titlul: „Primarul spune că Burleanu i-a cerut să mintă amândoi în legătură cu stadionul!” E vorba despre „o informație” total neadevărată.

Din păcate, treaba jurnalistică făcută de mântuială nu rămâne fără consecințe, ci aduce grave prejudicii de imagine și reputație pentru FRF. Atunci când te chinui din rasputeri, zi de zi, să reconstruiești piesă cu piesă imaginea degradată a fotbalului românesc, te necăjești și te simți nevoit să acționezi arătând cum au stat, de fapt, lucururile:

  1. Am fost invitat la o întâlnire informală cu primarul interimar pentru a găsi o cale care să deblocheze situația. După acceptul meu și al domnului Iorgulescu apare știrea că ne vom întâlni toți trei – deci, se oficializează.
  2. Primarul interimar a venit însoțit de șapte persoane, printre care și de Cristian Hrițuc, consultant electoral – deci, trecem în logica electorală, știut fiind faptul că dl. Sava candidează la Primăria Sectorului 4.
  3. Ni se prezintă documentul cu testele făcute de Max Bogl în Italia undeva în 2014 sau 2015 și ni se spune că au fost trimise la Min. Dezvoltării pe 24 februarie, ulterior întâlnirilor pe care le avusesem– deci, Primăria a deținut în tot acest timp un document depus de constructor dar pe care a întârziat să îl ofere autorităților!!!
  4. Cădem cu toții de acord că documentele atestă faptul că Arena este funcțională în fapt – deci, se aduce din nou în discuție asumarea răspunderii de către fiecare dintre părți.
  5. Consultantul electoral intervine și ne spune că ar arăta ca și cum primarul dă înapoi. Ne propune să mergem chiar în acel moment spre Min. Dezvoltării – deci, suntem extrași din zona deciziilor și mutați pe terenul jocurilor de imagine.
  6. Și eu, și domnul Iorgulescu refuzăm propunerea din motivele arătate mai sus. Solicităm intervenția Consiliului General. Primarul interimar refuză spunându-ne că CGMB nu are nicio treabă – stupoare! Realitatea administrativă este exact invers: primarul duce la executare ceea ce hotărăște Consiliul.
  7. Se rostește fraza pe care o invocă primarul, referitoare la propunerea de „a minți împreună”. Au fost nouă persoane (!) în sală care pot confirma că NU AM SPUS-O EU. Propunerea s-a făcut din exasperare, pe un ton informal, nu cu seriozitate, din dorința de a sublinia disperarea. Gestul de a te folosi, în mod total inelegant și cinic, de o astfel de afirmație dovedește dorința de a camufla handicapul decizional.
  8. Plecăm cu sentimentul că am fost chemați ca figuranți în campania electorală a candidatului Răzvan Sava.

Concluzii:

Primarul a ținut la sertar testul din Italia până luna trecută. La începutul lunii ianuarie, FRF s-a oferit să plătească testarea acoperișului la un laborator extern. Nu am primit niciun răspuns.

Baletul birocratic al salvatorului de carton Răzvan Sava costă FRF peste 300.000 de euro. Cam cât înseamnă asta? Exact finanțarea pe un an a competiției de elită a juniorilor de sub 15 ani și deschiderea unui centru regional de excelență. Cine are de suferit pentru campania de imagine a candidatului Sava? Răspundeți dumneavoastră.