Ce dureroasă e degradarea când cei care au însemnat ceva în fotbal nu-și dau seama ce înseamnă fotbalul! Cât venin și câtă neștiință la un loc, dacă trăim vremea în care Cornel Dinu jignește în asemenea hal tocmai fotbalul românesc!

Pentru el, președinții asociaților județene sunt „șchiopii de pe la județ”. Fotbalul feminin românesc înseamnă „femeile fără sutien care se cred fotbaliste”. Iar futsalul românesc este egal cu „unii care calcă pe minge la fotbal în sală”. Cât dispreț!

Acesta e fundașul central din echipa lui Ionuț Lupescu de pe prima pagină a Gazetei Sporturilor de ieri!

Gazeta Sporturilor condusă de Ovidiu Ionițoaia, care împărtășește același dispreț pentru membrii FRF, catalogându-i “yesmeni”, “convinși cu un bax de bere”, „anonimi” și despre care consideră că nu ar trebui să aibă drepturi egale.

E fix aceeași atitudine pe care o știm de la Gigi Becali, pentru care membrii FRF sunt „înapoiați, dobitoci, inculți, proști, sclavi, animale”!!! De la Gigi Becali și-a luat Lupescu binecuvântarea și așteaptă sprijinul pentru campanie. Aceeași atitudine am văzut-o la Florin Prunea, pentru care solidaritatea între eșaloane, între membrii FRF, e o „diversiune securisto-comunistă”. Firește că spune asta Prunea, cel care nu a susținut solidaritatea și regula U21. Potențialele șmenuri dintre impresari și câțiva patroni de cluburi mai gălăgioși din Liga 1, protejarea intereselor acestora sunt agenda lui Florin Prunea, portarul echipei lui Ionuț Lupescu, în același desen cu „salvatorii fotbalului românesc”.

Acestea sunt cuvintele lor! Asta cred și spun, în public, despre membrii FRF!

Ei nu înțeleg de ce am câștigat alegerile în 2014, la fel cum nu își explică de ce ne bucurăm de o susținere solidă și vom câștiga alegerile din 2018. Nu înțeleg că lumea reală a fotbalului este cea a reprezentării corecte și echidistante, nu a combinațiilor câtorva autointitulați șmecheri ai fotbalului românesc.

Din acest motiv ei nu au înțeles nimic din bucuria participării echipei naționale la Campionatul European de Futsal din Slovenia.

De aceea nu au priceput nimic din emoția celei mai mari performanțe din istoria fotbalului feminin românesc, participarea echipei naționale la barajul pentru Euro 2017.

De aceea nu vor accepta niciodată entuziasmul pe care l-am trăit la ceremoniile de premiere ale campionelor din Liga 3 și Liga 2, echipe care reprezintă comunități, nu buzunare de impresari.

De aceea nu înțeleg rostul fundamental al cluburilor de copii și juniori care formează tocmai fotbaliștii prin care ei, la vârf, își câștigă banii și notorietatea.

Rolul FRF este de a promova pasiunea pentru fotbal, nu disprețul față de cei care fac fotbalul să existe. Suntem echipa Federației Române de Fotbal, și nu vom accepta Federația Restaurației Favoritismelor față de unii în detrimentul altora! Nu mi-am dat mâna cu Mircea Sandu ca să ajung în Federație și nu coexist cu tot soiul de corupți!

Voi unde ați început fotbalul? Nu la cluburile de copii și juniori? Nu la nivelul asociațiilor județene? Credeți că vârful piramidei ar putea exista fără bază a piramidei? Credeți că vrea cineva să se întoarcă le vremea când membrii FRF așteptau sau nu pe la uși în funcție de prietenii și de „atenții“?

Credeți că au uitat directorii de licee sportive cum erau umiliți ore în șir așteptând pe holurile FRF, când conducători de club de Liga 3 băteau sute de kilometri pe banii lor până la București și se întorceau cu lacrimi în ochi pentru că îi ignorați?

Dragi antrenori de copii și juniori, conducători de cluburi din fotbalul juvenil, jucători, arbitri și manageri din Liga 2, Liga 3, fotbalul feminin și futsal, președinți de asociații județene, îmi cer scuze pentru jignirile constante la care sunteți supuși din cauza ignoranței, răutății și intereselor unor oameni care nu știu decât să se admire pe sine. Vă mulțumesc tuturor pentru munca, timpul și resursele pe care le-ați pus în slujba pasiunii noastre, fotbalul!

Vă garantez că nu vom merge înapoi spre lumea pe care o vor acești oameni!

Mai buni împreună, mai departe pentru fotbal!