Am tot așteptat, după declarațiile pe care le-a făcut din postura de invitat al emisiunilor tv, o revenire din partea domnului Ionuț Lupescu, crezând că va sesiza erorile comise. Nu mi-am închipuit că nu va fi așa, câtă vreme vorbim de un specialist în zona tehnică, nu?
Spune domnul Lupescu: “4 selecționeri în 4 ani înseamnă nepricepere și management defectuos, n-am auzit nicio federație din lume să schimbe 4 antrenori în 4 ani”.
Fie și numai în același interval de timp la care face referire domnul Lupescu, găsim 5 selecționeri pentru Olanda: Van Gaal, Hiddink, Blind, Advocaat și Koeman.
A fost o simplă omisiune?
Argentina a avut 4 selecționeri: Sabella, Martino, Bauza și Sampaoli.
Serbia a avut 4 selecționeri, plus un interimar: Drulovici, Advocaat, Curcici, Muslin și Krstajici. Ungaria a avut 4 selecționeri plus un interimar: Pinter, Dardai, Storck, Szelesi, Leekens.
Grecia și Armenia, la fel.
Italia a avut 3 selecționeri și un interimar.
Și asta doar în intervalul la care se face referire, să nu uităm!
Specialist în zona tehnică? Mda…
Poate specialist în zona de management? Să vedem. Spune domnul Lupescu: “Eu știu ce bani intră în Federație! 75% din bani vin de la UEFA și FIFA”. Stop! Eroare fundamentală! Nepricepere de începător!
Singura scuză pe care o are domnul Lupescu e că a rămas înțepenit în vremurile când lucra la FRF. Poate atunci 75% din bani veneau de la UEFA și FIFA, în contextul în care veniturile din sponsorizări, publicitate și retail, drepturi tv și vânzarea de bilete nu aveau valorile pe care administrația pe care o conduc a reușit să le obțină.
În 2015, contribuțiile UEFA și FIFA au reprezentat 21,7% din totalul veniturilor FRF. Adică 3,251 milioane euro din 14,954 milioane euro.
În 2016, contribuțiile UEFA și FIFA au reprezentat 19,8% din totalul veniturilor FRF. Adică 3,431 milioane euro din 17,288 milioane euro. Dacă luăm în calcul și contribuțiile excepționale, datorate calificării României la Euro 2016, ajungem la un procent de 46,2%. Adică 11,931 milioane euro din 25,788 milioane euro.
În 2017, contribuțiile UEFA și FIFA au reprezentat 27,6% din totalul veniturilor FRF. Adică 4,758 milioane euro din 17,213 milioane euro. Dacă luăm în calcul și contribuția excepțională a UEFA de 1 milion de euro, sumă investită în totalitate de FRF în zona de copii și juniori, ajungem la un procent de 31,6% din totalul veniturilor FRF. Adică 5,758 milioane euro din 18,213 milioane euro.
Ne-am lămurit! Mult zgomot pentru nimic.
Mai buni împreună, mai departe pentru fotbal!
Join the discussion