Astăzi, la Cupa Mondială, vom avea un duel foarte interesant, între două dintre echipele care au impresionat cel mai mult până în acest moment: Anglia – Belgia. Ieri, la sediul Federației Române de Fotbal, am avut bucuria să discut inclusiv pe seama acestei provocări fotbalistice cu Greg Clarke, președintele Federației de Fotbal din Anglia.

Vizita delegației de la Londra reprezintă un reper pentru istoricul relațiilor oficiale la acest nivel între cele două federații pentru perioada de după 1989. Cu atât mai mult cu cât obiectivul principal al întâlnirii l-a constituit fixarea cadrului în care vom lansa parteneriatul strategic între cele două federații.

Astfel, la nivel tehnic, dar și instuțional, fotbalul românesc va putea beneficia în scurt timp de expertiza britanică și, prin intermediul FRF, vom furniza o platformă a transferului de know-how și bune practici pentru multiple zone din fotbal. Acești pași întăresc încă o dată reputația dobândită de fotbalul nostru în ultimii ani, reputație care conferă deschidere și oportunități de dezvoltare.