Vineri am învins Irlanda de Nord și am devenit liderii grupei de calificare la EURO 2016. Tot vineri, după foarte mulți ani, m-am bucurat auzind ole-urile suporterilor noștri la succesiunea de pase a „tricolorilor”.

Ieri am învins Danemarca și am urcat pe locul 15 în clasamentul FIFA. Și tot ieri am văzut la meci o mulțime de copii  pe care i-am invitat la stadion, cazuri sociale, râzând și bucurându-se de fiecare gol și de fiecare ocazie ale echipei naționale.

Mi-a părut bine să văd sectorul Family Zone aproape plin și i-am aplaudat cu toții pe profesioniștii de la SMURD care au fost alături de noi, totul într-o atmosferă extrem de civilizată.

„Tricolorii” și noua echipă tehnică au fost la înălțime. Am văzut încredere în forțele proprii, am văzut determinare în joc și dorință de victorie, am văzut o altă atmosferă. România devine de la meci la meci echipa pe care cu toții o așteptam.

Ieri s-a încheiat o săptămână extraordinară – săptămâna magică! Un bilanț de toamnă bun: locul întâi în grupă, locul 15 mondial și publicul alături de noi.

Bravo băieți! Și promit, în numele echipei FRF, să facem tot ce ne stă în putință pentru ca fotbalul românesc să reintre în zona de elită, acolo unde îi este locul!

Alături de Mitică, puștiul fotbalist care mi-a spus aseară că a fost „cea mai tare zi din viața lui.  Mitică e unul dintre mult prea mulții puști care nu au șansele pe care le merită. Fotbalul,  împreună cu câțiva oameni buni și Fundația Policy Center fac tot ceea ce pot pentru ca el și alți copii dezavantajați să reușească. Mă bucur că putem și noi să ajutăm un pic. Mitică mi- a promis că va citi 7 cărți. Sper să ajungă ceea ce își dorește – un fotbalist foarte bun, dar îmi doresc și mai mult ca fotbalul să îl ajute să reușească unde contează acum cel mai mult. La școală.