În afișul de perete al campaniei lui Ionuț Lupescu, fotbalul se reinventează. Aflăm din surse sigure și cu argumente incontestabile că se conturează o nouă cale de dezvoltare, susținută de teoriile lupesciene și îmbrățișată cu entuziasm de clasa slujitoare din gazetă. Astfel, în fotbalul lupescian:

1) Nu e nevoie de scouteri care să identifice cei mai talentați tineri jucători în fiecare județ. Nu e bine ca ei să fie bine plătiți. Nicidecum de către FRF!

2) E interzis să dezvolți fotbalul de bază sau arbitrajul. Cu atât mai mult în fiecare regiune din țară, prin proiecte coordonate de manageri regionali. Plătiți de FRF? Adică de Federația care are ca obiectiv dezvoltarea fotbalului? Inacceptabil!

3) Fotbalul în România trebuie să se joace fără echipament, fără mingi, fără porți. Iar dacă acestea sunt oferite de FRF pentru membrii FRF, e strigător la cer.

4) Echipa FRF din teritoriu nu are nevoie de formare sau de specializare. Federația nu are de ce să susțină, financiar și prin organizarea de cursuri și programe, drumul spre o generație de manager ai fotbalului integri și profesioniști.

5) Performanța tehnică și cea administrativă nu trebuie încurajate sub nicio formă. Chiar dacă media veniturilor din sponsorizări depășește media celui mai bun an din epoca Federației Române de Comisioane. Fără bonusuri pentru profesioniștii care aduc bani în fotbal! Totul pe relații și pentru prieteni și familie!

Acum, gata cu ironiile! Acestea chiar sunt concluziile unor instrumente de campanie publicate în ultimele zile de gazeta lui Lupescu. Știați că Justin Gafiuc a fost salariat la revista controlată de Lupescu? Și că a ajuns din nou la GSP, cu coada între picioare, după închiderea ei?

Acestea nu sunt “investigații”, așa cum sunt ele ambalate, pentru că nu “dezvăluie” nimic. Sunt simple date „fundamentate” cu documente șterpelite din contabilitatea FRF.

Nu trebuia să dezvoltăm o rețea de scouteri locali, nu trebuia să le asigurăm pachete salariale atractive, nu ar fi trebuit să trimitem materiale sportive în teritoriu? Ar fi trebuit să canalizez acești bani spre firma nevestei mele, firma surorii mele, sau chiar firma mea, precum Lupescu, nu? Atunci ar fi fost pentru dezvoltarea fotbalului?

Ar fi trebuit să nu susținem formarea oamenilor din fotbalul românesc, ci să investim în ceasuri de lux și apoi să uităm ce am făcut cu ele?

Să nu premiem performanța atunci când ea înseamnă venituri în plus pentru membrii FRF, ci să păstrăm aceste sume pentru SEG-urile prietenilor noștri, ca să intre cât mai puțin în Federație și cât mai mult la buzunar? Ați văzut vreun condei de la GSP indignat de sifonările prin intermediari sau l-am ratat eu?

Membrii FRF știu că dezvoltarea fotbalului înseamnă dezvoltarea fiecăruia prin formare și asigurarea performanței prin premierea celor mai buni.

Membrii Federației Române de Comisioane nu pot accepta aceste principii ale fotbalului de astăzi. Ei pândesc și freamătă crezând cu naivitate că vor mai prinde vreodată resursele FRF ca să își umfle conturile și să pună lacăt fotbalului.

Suntem mai buni împreună și mergem mai departe pentru fotbal!