Loading posts...

● Fiu al unui fost fotbalist cu peste 300 de meciuri în primul eșalon, Gheorghe Burleanu, am făcut primii pași în fotbal ca junior la FCM Bacău, participând apoi la selecțiile pentru echipele reprezentative de juniori. De la 14 ani am urmat cursurile Școlii de Arbitri. Până la 19 ani am activat în arbitraj, apoi am decis să parcurg un traseu academic.

● Am urmat Facultatea de Științe Politice din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative. Ulterior, am urmat cursurile masterale ale programului Relații internaționale, analiză și soluționarea conflictelor în cadrul aceleiași instituții de învățământ, cursuri de specializare în domeniul politicilor și strategiilor de securitate (Universitatea Națională de Apărare Carol I), și mi-am definitivat studiile prin susținerea tezei de doctorat în domeniul schimbărilor organizaționale (SNSPA).

● Parcursul profesional ulterior a însemnat perioade de activitate în cadrul Primăriei Bacău, Comisiei Juridice din Parlamentul României, Autorității Electorale Permanente și Administrației Prezidențiale. Această experiență a reprezentat exclusiv un parcurs administrativ la nivel local și central, nefiind niciodată membru al unui partid politic.

● Interesat de evoluția fotbalului ca fenomen social și ca sport de masă, am creat Federația de Minifotbal din România, iar din 2012 am pus bazele Federației Europene de Minifotbal, fiind votat în unanimitate președinte al acesteia, creând ulterior, în 2013, și Federația Internațională de Minifotbal. În urma acestor etape, minifotbalul a devenit un fenomen sportiv de amploare, care se dezvoltă continuu.

● În martie 2014 am devenit Președintele Federației Române de Fotbal în urma campaniei în care am fost primul candidat la conducerea unei organizații sportive din România cu un amplu program de guvernanță sportivă structurat pe obiective sportive și obiective de management al organizației.

● În 2015, Adunarea Generală a FRF a votat în unanimitate Planul Strategic pentru Dezvoltarea Fotbalului din România 2015-2020, document în premieră pentru fotbalul românesc, prin care se operaționalizează programul de guvernanță având ca obiectiv reformarea și dezvoltarea fotbalului din țara noastră.

● Din 2017 conduc grupul de lucru UEFA-Uniunea Europeană ca urmare a activității pe care am desfășurat-o anterior în High Level Group pentru Diplomație Sportivă al Comisiei Europene și sunt vicepreședinte al Comisiei Consultative de Marketing UEFA.

● În octombrie 2017, în cadrul galei Leaders Under 40 care certifică performanțele tinerilor sub 40 de ani în industria mondială a sportului, am câștigat categoria Leadership pentru activitățile mele ca președinte al Federației Române de Fotbal.

Join the discussion

  1. Pingback: Minutul si Scorul Bună guvernanţă la FRF » Minutul si Scorul

  2. Pingback: Alegeri la FRF / Şef nou pentru fotbalul românesc! » News Ziarul Alb

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.