Performanța este dependentă de formare. Pregătirea profesională este fundamentală pentru construirea unui viitor de succes. De fiecare dată când privesc un meci de fotbal mă gândesc la importanța enormă pe care o are formarea antrenorilor. Nimic durabil nu poate crește fără spiritul cultivat al tehnicianului. Nu cred că există lot care să performeze pe termen mediu și lung, fie că vorbim de echipe de club, fie că ne referim la reprezentative, fără o bază teoretică adecvată, fixată cu înțelepciune și perseverență!

Vineri, la Casa Fotbalului, am avut onoarea și bucuria de fi împreună cu cea mai proaspătă generație de absolvenți ai licenței UEFA PRO: antrenori bine pregătiți care au avut parte de o formare profesională de excepție! 305 ore de curs, un sistem de module care acoperă toată complexitatea zonelor de formare și experiența împărtășită a unor specialiști din afara României care au completat cele aproape 18 luni de învățare teoretică și practică.

Am toată încrederea în parcursul profesional al acestor absolvenți merituoși! Am fost încântat să regăsesc printre ei foști jucători precum Adrian Iencsi, Constantin Schumacher, Claudiu Niculescu sau Marius Baciu, care au înțeles să lege parcursul lor admirabil ca fotbaliști de o carieră de antrenor fundamentată cu cel mai înalt nivel de pregătire.

Am descoperit cu bucurie tehnicieni care au înțeles, dincolo de reușitele lor practice de până acum, că e nevoie de formare continuă pentru a obține performanță susținută și în acest domeniu: Adrian Szabo, Alexandru Pelici sau Florin Motroc sunt numai câteva exemple.

Felicitări celor care i-au pregătit, felicitări, Dan Apolzan, pentru acest proiect reușit! Aștept ca în spatele acestor 29 de tehnicieni să crească o galerie impresionantă de trofee naționale și să se scrie parcursuri de neuitat în cupele europene!