Am primit astăzi cu mare bucurie în familia partenerilor comerciali ai Federației Române de Fotbal o companie de prestigiu, Grupul Eurolines România, prin care TUI TravelCenter devine sponsor al echipei naționale de futsal și al competiției Liga 1 la futsal.

Împreună cu Dragoș Anastasiu, Manager General Eurolines, am parcurs în întâlnirea de astăzi traseul extraordinar al futsalului românesc din ultimii patru ani. Performanța nu este întâmplătoare, iar pasul major pe care l-am făcut prin semnarea acestui parteneriat vine ca o confirmare a rezultatelor noastre.

Investițiile noastre au urmărit o strategie dezbătută cu membrii FRF care lucrează în acest segment fotbalistic și asumată împreună cu aceștia. Așa am ajuns inclusiv la dublarea numărului de jucători legitimați și a numărului de echipe, comparativ cu 2014.

Am reușit în ultimii patru ani să facem astfel ca sprijinul financiar al FRF pentru futsal să crească ajungând la un nivel cu aproape 100% mai mare în 2017, față de 2014, pe lângă sprijinul oferit cluburilor prin mingi și echipament.

Totodată, am înființat Campionatul Național de Juniori și Cupa României la nivel de juniori, iar astăzi avem un număr record de echipe la acest nivel.

Atractivitatea competițiilor de futsal a crescut prin îmbunătățirea formatului Cupei României și Ligii 2, precum și prin campanii de marketing și comunicare dedicate atât echipei naționale de futsal, cât și competițiilor interne, de unde avem astăzi meciuri transmise live în mediul online.

Prin lansarea unor identități distincte pentru Liga 1 de futsal și pentru echipa națională, am construit branduri atractive pentru sponsori. Pentru că obiectivul nostru a fost creșterea cotei de piață pentru futsalul românesc și iată că reușim!

Le mulțumesc noilor noștri parteneri și îi asigur pe toți membrii FRF implicați în dezvoltarea futsalului românesc de faptul că acesta e doar începutul!